Изнасилвачът на пловдивчанка избяга! Чешкия се скри, за да не лежи 12 години в затвора

1200_mangyrov-plovdiv

Избягал от поредната си присъда за изнасилвания, този път 12-годишна, се оказа Пеньо Мангъров-Чешкия. Той бе осъден преди месец, но не е открит и е обявен за издирване

Присъдата е за 3 изнасилвания на пловдивчанка, която тогава била на 29 години. Сюжетът е от 6 януари 2019 г. Пеньо се запознал с нея във фейсбук и настоял да се срещнат. Първоначално тя му отказала, но за да спре да я притеснява, се съгласила. На уречената дата жената се качила в колата му, за да поговорят. Той потеглил в посока София, а по пътя я заплашил с брадва. Когато пристигнали в дома му, я изнасилил 3 пъти. За да си изгради алиби, нареждал на жената да се държи дружелюбно с него на местата, където знаел, че има видеокамери.

Докато е лежал в ареста по това дело, той е имал телефон в килията си и е търсил нови жертви.

В края на декември 2019 г. Мангъров се свързал във вайбър с красиво момиче, което никога преди не го е виждало. Започнал да ѝ пише. Момичето отговорило, но малко след това комуникацията им приключила. В началото на 2020 г. Мангъров отново започнал чат с нея. Тя обаче пренебрегнала повикванията му. Последвали обиди и закани за убийство.

“Ще ти се из*ера в устата“, започнал да пише Мангъров. Момичето прочитало съобщенията, но не отговаряло. Арестантът се ядосал и се заканил да изпрати хора при нея. Заричал се, че ще я намери и ще ѝ разбие главата с бухалки и метални тръби.

Надълго и нашироко ѝ обяснил как ще бъде изнасилвана до припадък, а когато се съвземе, боят щял да продължи. Всичко това щяло да се случи пред очите на приятеля ѝ. Описал как ще убие и момчето, след като приключи гаврата с нея. Освен всичко друго Мангъров, който е известен с прякора си Чешкия, проклинал момичето да се разболее от рак.

Рецидивистът е обвинен и зa изнacилвaнe нa cтудeнткa в cтoлицaтa през 2018 г. Зaпoзнaли се в инcтaгрaм. Последвал я в социалната мрежа, изпрaтил ѝ cъoбщeниe и тя му отговорила. Разменили си снимки. Рaзбрaли ce зa cрeщa и мoмичeтo oтишлo. Дoбрoвoлнo ce кaчило в тaкcитo и влязло в дoмa нa Мaнгърoв крaй кинoцeнтърa в Coфия. Пили уиcки, a cлeд кaтo cтудeнткaтa oткaзaлa дa прaвят ceкc, Пeньo пoбecнял и я изнасилил. Делото е висящо в Софийския районен съд.

Мангъра, както е известен, успя да се прояви и след като бе пуснат от ареста. Той бил спрян за проверка на 22 февруари на бул. “Тотлебен“ в София.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ