Фурия! Дончева нахлу в БНР и заяви: Треперя от ПП! Борисов да напусне сглобката и да спаси ГЕРБ

татяна дончева

„Ключът от падането на тази сглобка е в Бойко Борисов. Те наистина го държат през посолствата с този прословут списък „Магнитски“ и той наистина е сложил на тезгяха за продажба политическата си партия. Смятам, че ГЕРБ ще претърпи огромни щети на парламентарните избори, защото на такъв лидер няма кой да му вярва“. Това коментира пред БНР Татяна Дончева – лидерът на „Движение 21“, което е част от „Левицата!“. Според нея Борисов няма много време, за да излезе от настоящата сглобка и да спаси „остатъците“ от ГЕРБ.

„Те може да не му позволят, но ще стане неудържимо положението. Бойко Борисов трябва час по-скоро да напусне сглобката. За тази работа, разбира се, му трябва алиби, но той това алиби също трябва да си го намери. Аз лично треперя от това каква импровизация могат да измислят тези хора. Особено във външнополитически план това е най-удобното правителство да го използвате за примамка, за някаква комбинация, в която да изострят отношенията Русия – Украйна, ако има нужда да се направят допълнителни стъпки, да въвлекат други военни сили, да си осигурят Черно море воюващите страни и т.н. Тези хора биха го направили, защото изобщо няма да разбират какво правят, защото всичко, което ще ги интересува, е дали посолството ще ги държи още на власт“, изказа мнението си тя. По думите й рисковете за България в момента са повече от всякога.

Татяна Дончева коментира и изминалите местни избори и представянето на „Левицата!“:

„Нямаме причина да сме недоволни от резултатите. В тези избори „Левицата!“ можа да стъпи във всички области със съветници, кметове на общини и кметове на населени места. Като първо участие на местните избори „Левицата!“ се представи много прилично“.

Тя отбеляза успеха на коалицията на местата, където е направен сериозен опит левите формации да играят обединени. По думите й това носи успех, стига хората от всички формации да вярват, че това е рецептата и че трябва да си подадат ръка.

Дончева подчерта обаче, че на национално ниво това не е възможно:

„Там, където има конфликти, това не е възможно. На централно ниво това е невъзможно“.

Според нея трябва да има и аргументи и говорене, предназначено за „ухото на трудовия човек“:

„Автентичното ляво говорене и автентичното поставяне на проблемите на трудовия човек във фокуса на политиката и съответно разработване на програми и законодателни решения, които да обслужат този интерес, смятам, че също ще бъде друго задължително условие, за да сме в правилната посока“.

Дончева смята, че именно това е бил съществен елемент в резултата на Ваня Григорова в битката за София. Според нея друго съществено условие е била конкуренцията и кампанията на другите кандидати. За нея градската десница е „приключила като ценности и цели, които прокламира от 30 години“.

„Васил Терзиев не може нищо от политиката. Той няма елементарна харизма и ни най-малко талант. Тези хора, които го сложиха, ще го консумират, доколкото могат. /…/ Много скоро в Столичната община ще лъсне „умение“ на ПП-ДБ, каквото виждаме и в централната власт. Искрено съчувствам на истинските десни хора, които обясняваха, че с отвращение гласували. Вие с отвращение или не хвърлихте ценностите си в канала. Смятам, че това обрече ДБ и ДСБ на политическо приключване“.

Лидерът на „Движение 21“ е категорична, че на местно ниво в София няма да се повтори това, което се наблюдава на национално ниво:

„Бойко Борисов на практика е сложил ПП ГЕРБ на тезгяха в името на този пуст Магнитски“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ