Маги Халваджиян изплака: Разменили са ме като бебе! Сега щях да съм шофьор на камион

1534241530-clipboard01

„Бил съм разменено бебе!“ Това призна топпродуцентът Магърдич Халваджиян. Бившият акробат описва с хумор невероятната история в биографичната си книга, чиято премиера се очаква от ден на ден.

Маги се появява на бял свят на 17 февруари 1967 г. в Плевен. На тази дата в същото родилно отделение на местната болница, при това на съседно легло, проплаква за сефте и водещата Гала, доверява още Маги.

„Двамата с нея са „екип“ още от самото си раждане!“, шегуват се техни колеги.

Денят, в който Халваджиян проплаква, бил мразовит. Водите на майка му изтекли, докато вървяла пеш към болницата, и замръзвали по краката й. Може би затова Маги не си пада по зимата и предпочита в субтропиците, признава самият той, предава България Днес.

За капак дежурният лекар бил пиян. И когато майка му гушнала новороденото, разбрала, че това не е нейното бебе. То било с гола главичка, а малко преди раждането жената сънувала, че дава живот на дете с буйна коса. Вдигнала скандал на лекарите и си поискала своето бебе. „Те първо я направили на нищо, но после сверили номерата на гривните и разбрали, че е права. „Няма нищо, другарко. Стават грешки“. После са ме донесли. Мургав, ревящ и с дълга коса. Винаги съм бил с коса“, казва през смях култовият продуцент.

Халваджиян допуска, че ако майка му не била сънувала пророческия сън, помогнал да установи размяната, сега е можел да бъде не продуцент, а човек с професия, много далече от изкуството. „Шегувам се, но можеше някое друго семейство да ме е отгледало и сега щях да съм един инженер, лекар, магазинер или шофьор на камион“, допуска Маги.

Майката на братята Магърдич и Джуди Халваджиян – Юлия, коренячка плевенчанка, е била невероятна красавица, с плитка до кръста, спомнят си техни семейни приятели. Омъжва се за баща им Бедрос, от арменска фамилия, избягала от геноцида в Турция. Халваджиян-старши се влюбва от пръв поглед в 19-годишната балерина, когато я вижда да танцува в „Хубавата Елена“ на Жан Офенбах.

Когато през 1964 г. отиват на първото си море, бащата на Маги записва грацията без нейно знание за участничка в конкурса „Мис Бургас“. Мама Халваджиян го печели от раз и така лъжата, че не е с гадже на море, лъсва пред родителите й, разказва най-известният БГ продуцент. Отначало арменските му баба и дядо не били ентусиазирани от избора на сина си, защото Юлия не била арменка, но тя ги пленила завинаги с невероятните си умения да приготвя най-вкусните арменски гозби.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ