Касираха изборите в Зидарово. Бардуков се оказа бивш зет на Петков, скараха се за 10 гласа

169935570452197

Казусът с касирания вот за кмет на Зидарово ще се решава във Върховния административен съд (ВАС). Това даде да се разбере Христо Бардуков, чийто избор бе отменен от Административен съд-Бургас. Той коментира решението на съдия Веселин Енчев с видеопослание във фейсбук.

По думите на Бардуков, село Зидарово доста време ще буксува. Причината е, че кметският мандат на Стойчо Петков е изтекъл. Припомняме, че Петков бе отново кандидат за поста на тези избори. Именно по жалба на него и неговия щаб бургаският съд реши да касира вота. Разликата между Бардуков и Петков бе само 10 гласа – 290 на 280.

Един от основните аргументи на съдия Енчев да отмени избора е куп нередности в една от двете секционни избирателни комисии (СИК) в Зидарово. Оказва се, че всички членове в нея са подписали протокола с резултатите с особено мнение, т.е. не са били съгласни с него.

В днешното си послание Христо Бардуков обясни, че жената на Стойчо Петков е председател на едната комисия, а дъщеря му е секретар в другата – все ръководни позиции. Тънкият момент е, че дъщерята на кмета е всъщност бивша съпруга на Бардуков.

А настоящата жена на Бардуков пък е председател на другата СИК в Зидарово.

Днес той коментира за опонентите си: „Въпреки че бяха обсебили, меко казано, секционните комисии, в крайна сметка те пускат жалба и казват, че има пуснати недействителни бюлетини в моя полза, а действителни негови – обявени за недействителни. От решението на съда е видно и всички, които бяха в съдебната зала видяха: даже излезнаха две мои бюлетини, които уж са недействителни, а са действителни. Какво значи това? Че волята на вас, приятели, живеещи в село Зидарово, е категорична и тя е село Зидарово да бъде с нов кмет, в случая в мое лице. Да де, ама знаете, че когато змията умира, най-много хапе и под предлог, че уж партията го натискала и т.н., и т.н., пускат жалба и жалят изборите. Сега ще видим какво ще се произнесе Върховният административен съд и ако Върховният административен съд потвърди решението на Бургаския съд, това означава, че село Зидарово ще има доста време да буксува, защото се отива на нови избори.“

По думите на Христо Бардуков няма нищо притеснително. Сега щели да се съберат и да умуват какво да предприемат.

По повод призиви на негови привърженици за протести, Бардуков обяснява, че няма смисъл да се протестира срещу простотията. Той вярвал в съдебната система въпреки решението на съдия Енчев.

Промяната е вече факт. Въпрос на време е тя да бъде узаконена, категоричен е Христо Бардуков. Припомняме, че той бе издигнат от „БСП за България“, а Стойчо Петков бе номинация на ГЕРБ, пише Флагман.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ