Правителството пада на 11-ти ноември?! Борисов се разлюти, постави Петков на колене

бойко борисов

11 ноември. Това е денят Х, в която лидерът на ГЕРБ ще каже изтегля ли ГЕРБ от сглобката за властта.

На 11 ноември Борисов ще вземе окончателното си решение дали да извади партията си от управлението с „Продължаваме промяната-Демократична България“, с която заедно подкрепят правителството на Николай Денков.

Преди това Борисов ще проведе национално съвещание на партията си, което да обсъди участието във властта и резултатите от местните избори. То обаче няма да се състои в един ден, а ще продължи до края на тази седмица, пише Стандарт.

След това Бойко Борисов ще обяви дали въобще ще разговаря с Кирил Петков и ПП-ДБ как продължава съвместната работа, или направо ще извади ГЕРБ от властта.

Днес Борисов обсъжда с депутатите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС дали са доволни от взаимоотношенията си с тези от ПП-ДБ и какви са претенциите им към работата на правителството.

По време на предизборната кампания Борисов отправи много критики към „Промяната”. А на финала на надпреварата дори заяви: „В момента сглобката дори не съществува“.

В същото време Кирил Петков се обърна към ГЕРБ и ДПС с молба да се върнат в парламента. Днес пленарното заседание пропадна поради липса на кворум.

Ние сме пратени от хората да работим в парламента и ще ги чакаме, това е работата на народните представители, каза Петков в кулоарите на парламента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ