И Денков отряза пенсионерите за коледни надбавки: По-справедливо и по-смислено е!

Image_15561189_40_0

След като Асен Василев обяви, че пенсионерите няма да получат коледни надбавки, това бе потвърдено и от акад. Николай Денков.

Актуализация на пенсиите се очаква в средата на следващата година по швейцарското правило с около 11%, и това, което трябва ясно да се каже е, че в момента използваме всички възможности самите пенсии и размера им да бъде достатъчно висок, каза Денков, цитиран от Нова нюз.

Така че както сполучливо се изрази министърът на финансите, пенсионерите получават коледна добавка всеки месец, защото увеличението на пенсиите им се дава всеки месец, а не се спестяват средства през годината, за да може да им се дадат като някакъв подарък на края на годината, добави той.

Много по-справедливо, много по-смислено е да им се дава максимума, който може всеки месец, отколкото да се залъгват с едни 50 лева в края на годината, каза още премиерът, който в момента отговаря на въпроси на граждани във Фейсбук.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ