ГЕРБ с коментар след заседанието, положението в сглобката е критично: Тия министри дължат отговори!

десислава атанасова, томислав дончев

Десислава Атанасова обяви какви решения ще вземат ГЕРБ след заседанието на партията в централата.

Оказа, че има доста сериозни проблеми в така наречената „сглобка“.

„Продължаваме своето заседание. Тепърва започваме с детайлен анализ не само на изборните резултати и това ще продължи и утре, когато ще заседава Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

В събота ще заседава Националното съвещание на ГЕРБ.

Искаме единна позиция по няколко теми – подкрепата, която дадохме за правителството се основаваше на управленската и законодателната програма. В момента са сме съсредоточили в това дали се изпълняват всички записани ангажименти“, коментира Десислава Атанасова, предава Нова.

„Има сектори, в които има трайно неизпълнение на записаните приоритети в управленската програма.

В следващите седмици председателите на комисиите в парламента ще поканят съответните министри и там, където има забавяне, ще потърсим отговори защо се случва това“, обясни тя.

„Утре ще бъдем в пленарна зала, защото сме отговорни политици. Има законодателна част, която не търпи отлагане. Ветото върху Закона за енергетиката е в седмичната програма, то трябва да се разгледа. Има и други теми, които са включени в дневния ред на парламента. Не се държим детински, осъзнаваме своята отговорност, но считаме, че и нашите колеги в не коалицията трябва да постъпват по същия начин“, каза Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ