Родители плачат с глас! Парламентът каза категорично „не“ на решение за много пари

payimage-603475

Парламентът отхвърли предложението на „БСП за България“ за промени в Кодекса за социално осигуряване. Те кaсаеха обезщетението при отглеждане на деца до 2-годишна възраст.

С предложените промени се предвиждаше обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст да бъде обвързано с размера на минималната работна заплата. В мотивите си от БСП посочиха, че това се налага предвид икономическата динамика в страната.

Георги Гьоков припомни, че в последното редовно правителство на Кирил Петков е бил постигнат консенсус обезщетението за децата от 1 до 2-годишна възраст да бъде равно на минималната работна заплата.

Георги Свиленски от БСП призова: „И става въпрос за 45-50 милиона на година от бюджета на държавата. Следващите два-три часа ще гласувате 3 милиарда. Няма кой да има да ги кара тези „Страйкъри“, които ще ги купите. Замислете се за бъдещето на България“.

„Възраждане“ подкрепиха предложението на БСП.

При гласуването обаче 60 гласа бяха „за“, трима гласуваха „против“, а 96 се въздържаха.

По данни на националната статистика броят на осигурените лица, получаващи обезщетение е под 30 хиляди души, предава Блиц.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ