Пътна полиция в Сливен санкционира и спира от движение технически неизправни автомобили

377302478_714764133480432_5230772925883856809_n-3800x2850_c

Екипи на ОДМВР-Сливен и сектор „Пътна полиция” извършват активни проверки по пътна безопасност на територията на цялата област. В ход са специализирани операции за контрол на товарните автомобили и автобуси по линия на ROADPOL, проверки и контрол по отношение нивата на шум, изправността на светлините и подготовката на автомобилите за зимния сезон.

Днес в град Сливен на бул. „Банско шосе” се провежда комплексна операция по пътна безопасност като акцент са проверките са техническа изправност на автомобилите по отношение на системите за намаляване на шума и изправност на светлините.

Автомобилите са проверяват в халето на сектор „Пътна полиция”, където с уред се извършва замерване на шума и се проверява за премахнати елементи от шумозаглушителната система. Със стенд за регулиране на фарове се проверява дали светлинният лъч се насочва правилно и няма да доведе до заслепяване на другите участници в движението. Това е особено важно по отношение на пътната безопасност, тъй като зимните месеци са с намалена светла част на денонощието. Стъмнява се по-рано и шофиране с неизправни светлини след 17,00 часа, когато трафикът е засилен, става изключително опасно. Често срещано нарушение е да се използват неподходящи крушки за фаровете, които заслепяват автомобилите в насрещното движение. При установяване на такива случаи се налага санкция и спиране на автомобила от движение до отстраняване на неизправността.

През първите часове на операция са съставени два акта за недопустими нива на шум. В единия от случаите е установено изменение в конструкцията на автомобила като е поставен допълнителен електрически клапан, с който водачът може автоматично да изключва и включва шумозаглушителната система.

Един водач е санкциониран за неизправни светлини и един за затъмнени предни стъкла, с което се ограничава видимостта. Съставен е акт на водач на автобус за техническа неизправност. Съставени са 4 фишове за неизползване на светлини. Направени са 18 проверки за употреба на алкохол като пробите са отрицателни.

Операцията продължава.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ