Внимание, кодът става оранжев: Опасно време в събота в почти цялата страна, подгответе се

Времето

Оранжев код за силен вятър е обявен за областите – София-област, София-град, Кюстендил, Перник, Добрич, Силистра, Разград, Варна за утре – 11 ноември, предупредиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Жълт код за вятър е обявен за областите – Видин, Монтана, Враца, Благоевград, Плевен, Велико Търново, Ямбол, Сливен, Кърджали, Стара Загора, Габрово, Пловдив.

Над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Преди обяд на отделни места в равнините и котловините видимостта ще е временно намалена. Постепенно облачността от запад-югозапад ще се увеличава и вплътнява и след обяд на места в Югозападна България ще има валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в София около 11°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 14°-16°. Температурата на морската вода е от 12° по северното крайбрежие до 18° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността от запад-югозапад също ще се увеличи и след обяд в масивите от Югозападна България ще има валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 3°.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ