Делян Добрев запретна ръкави за дерогацията: Имат тридневен срок! Ха да ги видим сега!

делян добрев

„Внесох ново предложение за прекратяване на дерогацията на „Лукойл“ в тридневен срок! Ха да ги видим сега…“, това обяви във фейсбук профила си депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

По-рано днес Добрев коментира в парламентарните кулоари може ли споровете за дерогацията да „счупят“ сглобката на управляващите с репликата „Дай Боже!“.

„Надявам се дерогацията да падне в най-скоро време“, заяви още той и подчерта, че по този начин се заобикалят санкциите към Русия и резултатът е налице. „Санкциите заобикалят „Лукойл“ с активната подкрепа на правителството“, заяви той и уточни, че визира както настоящия, така и предишния премиер и финансовия министър Асен Василев, който лично я е поискал, предава 24 часа.

Според него и в момента България плаща, колкото се плаща в други държави от ЕС, въпреки наличието на дерогации за „Лукойл“. В някои от тях дори би било по-евтино, ако се извадят акцизите и ДДС. Добрев е доволен, че в момента тече евроразследване по казуса.

От съвместен доклад на „Глобъл Уитнес“, Центъра за изследване на демокрацията и Центъра за изследване на енергията и чистия въздух, публикуван в „Политико“ стана ясно, че дупка в закона е позволила на „Лукойл Нефтохим“ да изнася от България горива, произведени от руски петрол ѝ така да допринесе за 1 милиард евро приходи в хазната на Русия.

През октомври Делян Добрев заяви, че решението за удължаването на дерогацията на „Лукойл“ е било взето, след като премиерът акад. Николай Денков е заплашил, че ще подаде оставка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ