Напрежение! „Синя България“ контра на изказването на Сираков, намеси семейството му

payimage-599559

Миноритарният акционер в Левски – Тръст „Синя България“, излезе с позиция след изявлението на мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

Тръстът отправи критики към ръководството на клуба, като откроиха някои от основните области, заради които клубът се намира в трудно положение.

Позицията на „Синя България“:

Изключително изненадани сме от първото от доста време насам обръщение на мажоритарния собственик на клуба.

За жалост, това обръщение не цели внасяне на многократно гарантираната от него прозрачност, а директна атака срещу единствения представител на феновете в контролния орган на ПФК Левски.

Няма да навлизаме в патетичния тон присъщ за семейството на мажоритарния собственик. Просто ще изброим някои имена, изцяло заслуга на г-н Сираков.

Предварително се извиняваме за навярно липсата на изчерпателност и негативните емоции от имената по-долу, както и за това, че голяма част от тях вероятно дори не помните. Извиняваме се и на хората, описани долу, те не са виновни:

– Джоузеф Диксън

– Звонимир Микулич

– Фейсал Рерас

– Ребин Сулака

– Тома Даске

– Начо Монсалве

– Гьоко Зайков

– Христос Шелис

– Драган Шолак

А сега и малко факти:

– Огромен дълг към Петър Хубчев и екипът му

– Огромен дълг към Насиру Мохамед

– Огромен фарс покрай първата орбита и „сделката“ с Диксън

– В момента клубът е спечелил по-малко точки отколкото миналата година в същия етап от първенството

– Видимо намалена посещаемост на мачовете от първенството

– Пропусната възможност за покриване на значителна част от задължението към НАП чрез продажба на футболист(и) през зимната пауза на 2023

– Провал и в опита за втората орбита и сделката с „Юнайтед Груп“

– Назначаване на изпълнителен директор без каквото и да е образование или опит

Можем да изброяваме и още, но това са най-явните и публично известни управленски решения.

Г-н Сираков, истинският враг на Левски не е нито Петър Ганев, нито привържениците. Истинският враг са некомпетентността и зависимостите, чрез които се ръководи клубът.

Единствената вина на Петър Ганев е, че има „неблагоразумието“ да е един от водещите икономисти в България, дълбоко уважаван със своята активна професионална и гражданска позиция. Виновен е, че е по-подготвен и компетентен във финансов план от всички членове на НС и УС на клуба взети заедно. Виновен е и че етиката и моралният му компас не търпи фалша както подобава на един истински левскар.

Чудесен начин да насочите общественото внимание на грешното място, а не върху многопластовите проблеми на ПФК Левски. Е не Ви се получи, г-н Мажоритарен собственик!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ