Гуцанов към правосъдния министър: Срамно е, министър Славов! Точно вие да нарушавате закона

payimage-548573

„През месец юли поставих въпроса с ефективността и законосъобразността в разходването на публични средства за доставката на храни в местата за лишаване от свобода. Тогава, г-н министър, Вие определихте проблема като изключително важен и предизвикващ обосновано обществено внимание и нужни реакции. Като споделям напълно това Ваше мнение, поставям акцент върху проблема в размера на публичните средства – става въпрос за 43 млн. лв., които са за лавките и храненето в затворите.”

Това заяви народният представител от „БСП за България” Борислав Гуцанов в свой въпрос към правосъдния министър по време на парламентарен контрол.

Той припомни, че тогава министър Славов е заявил, че ще направи нужните проверки и затова отново поставя въпроса – какви стъпки са предприети за прекратяването на договора, който е сключен без конкурс и при неясни правила.

„Министерството на правосъдието да си позволява това само по себе си е срамно, защото точно това министерство трябва да бъде стожер на законността, а точно от него започва закононарушението. Силно се надявам да прекратите тази обществена поръчка и процедурата да започне отначало”, категоричен бе Гуцанов.

В отговора си министър Славов се съгласи с аргументите на народния представител от БСП, но подчерта, че тъй като има решение на ВАС по този казус, той не може да се намеси пряко и да прекрати обществената поръчка. Но уточни, че е поискал АДФИ да направи инспекция, която, по неговите думи, може да обоснове предприемането на по-нататъшни действия.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ