Мизерия на река Марица, пловдивчани ядосани

1893126

Гражданин е заснел замърсеното корито на река Марица от бирени кенчета, кутийки и други боклуци и е сподели възмущението си във Фейсбук групата „Забелязано в Кършияка“.

„Преди 5 месеца имаше акция по почистването на коритото. Резултатът беше, идеално почистено корито.

Приматите пиещи бира по дигата се погрижиха да върнат първоначалния вид на кочината. Успяхте драги ми дебили, обитаващи квартал Кършияка.“, писа той в описанието на клипа.

Мъжът споделя намеренията си да събере кенчетата и при следващата кампания на „Капачки за бъдеще“ да ги предаде, за да помогне.

Той се надява, че скоро отново ще има кампания за почистване на коритото на реката. Специално се обърна към гражданите изхвърлили боклуците си и им каза, че никой не е длъжен да чисти след тях. Посъветва ги също да са добри граждани и да изхвърлят боклуците си в отредените за това места.

Потребители започнаха да коментират:

„Можеш да благодариш на вечните обитатели на пейките, всеки ден един и също елементи и все едни и същи боклуци се изхвърлят. Аз спрях да ходя по коритото преди две години. Не може да се чисти и след една седмица отново мизерия, ама нали им е весело вечер на пейките!“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ