Пловдивско училище спечели важни проекти за 6 милиона лева

1893180

Професионална гимназия по електротехника и електроника /ПГЕЕ/ – Пловдив спечели финансиране по три проекта, за близо 6 млн. лева и стартира големи ремонти, съобщи директорът на учебното заведение инж. Камелия Стоянова.

Предстои до края на годината да бъде завършен ремонтът по единия от проектите, този за физкултурния салон, който стои затворен вече 12 години. Договорът е подписан, преминали са обществените поръчки, дори са внесени документите за ваденето на разрешително. Финансирането е за 267 000 лева.

На среща на родителите в Регионалното управление на МОН са обсъдени възможностите за организация на учебния процес, докато траят ремонтите. Ръководството на училището е доволно, че са успели да спечелят тези важни проекти и са намерили средствата, чрез участие в състезателни процедури, а висшестоящите институции ще им съдействат нататък по най-добрия начин, посочи инж. Стоянова.

Единият от проектите е за създаване на център за върхови постижения. Средствата са отново по Национална програма, а спечеленото финансиране е за 3.5 млн. лева.

Центърът ще бъде разположен в една запечатана от 12 години, неизползвана зала, която ще бъде съживена и възстановена. Трябва да бъде прекарана отново ел. инсталация, отопление, сградата ще бъде санирана, обзаведена и оборудвана с върхови технологии, така че да функционира за учениците от гимназията. Но за това ще е нужно технологично време.

По трета Национална програма за училища и детски градини пък ще бъде реконструирана, обновена и осъвременена вече съществуващата сграда. За целта са спечелени 2 млн. лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ