Емблематично за Пловдив място остава в историята

1893692

Разрушаването или по-скоро демонтирането на атракциите във водния комплекс на “Акваленд“ в Пловдив върви с пълна пара. Съоръженията биват махани едно по едно. Това беше любимо място на пловдивчани и гости на града, където можеха да се насладят на почивка и да избягат от летните горещини.

През изминалото лято собствениците на увеселителния плаж обясниха, че ще го преместят, за да придобие нова визия и да надградят атракциите, които предлагат.

Идеята е “Акваленд“ да се премести на остров Адата, като за целта се подготвя и съответните проекти. Там се предвижда и пешеходен мост от северната страна на бул. „Марица“.

Новият вид на пространството в “Тракия“ обаче се променя с всеки изминал ден. Според плановете инвеститорите са го разделили на етапи, като първият вече започна. Мястото ще запази цялата спортно-рехабилитационна дейност, хотелската сграда, фитнесът и големият външен басейн, който ще е за обществено ползване.

Намеренията на инвеститорите е от двете страни на имота – южно и северно, да се изградят две жилищни сгради. Собствениците заявиха преди време, че няма да застрояват имота до максималните му показатели, а ще изградят повече зелени площи.

Освен двете жилищни сгради, ще се направят и четири вили за отдих с гледка към гората, които ще са към хотелската част.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ