Мира Добрева напусна ,,Отблизо“. Разкри прокобата, която я доведе до спешната операция и комата

мира добрева

Вече съм добре и продължаваме напред. Това каза пред БНТ Мира Добрева, която за първи път от месеци насам се появи в телевизионно студио.

Журналистката говори за първи път „премеждието“, с което се сблъска в началото на септември.

„Избягвам да говоря по темата, защото това, което ми се случи, предполагам, се е случило и на други хора и премеждието не бива да става повод да обикалям телевизионни студиа и да давам интервюта не беше лесно преживяването. Още ме е страх, още го преодолявам.

Все повече се радвам на простичките неща. Като излязох от „Пирогов“, първото нещо, което е разгледах, бяха дърветата. И толкова много се радвах, че имам шанса да ги видя отново“, призна водещата.

„Бях изненадана, да си в кома е нещо, което обръща мирогледа ти и поглеждаш много навътре себе си. Нищо специално не се е случило с мен, просто се радвам повече на живота. Нямаше никакви симптоми, че нещо зловещо ме дебне.

Аз бях на Рилските езера заедно със семейството ми, на баба Дора се обадих, искаше ми се да преживее с моите очи Рилските езера.

Няколко часа по-късно ми се случи това. Когато излязох от болницата, си мислих защо се случи. Отдавам го на романа ми, който завърших предишния ден. Вътре става дума за история, която не е моя, но аз преживях, слушайки я, от разказите на моите информатори. Толкова дълбоко вникнах в тяхната болка, за да мога да я преживея, че буквално се разболях.

Една от героините умира, слава Богу не съм аз“, добави Добрева.

„„Светулки зад решетките“ се казва романът ми. Работното заглавие беше „Предупреждението“. По някакъв начин той стана предупреждение за мен. Ошамари ме този роман“, призна тя.

По-рано днес журналистката съобщи в социалната мрежа, че е напуснала предаването по БНТ „Отблизо“ след 12 години като негово лице.

„Напуснах ОТБЛИЗО, когато проумях, че в мен няма и помен от онова ожесточено вдъхновение, от страстта, която съпровождаше предаването – то се превърна в живота ми и му посветих цели 12 години от него. Когато започна да ми дава, без аз да мога да му давам повече, го напуснах.

За да не спихне, за да му вдъхна нов живот, нова енергия. Да продължи напред със своята бяла увереност, че и за доброто трябва да се говори. То да е на преден план, то да е първа новина.

Екранът за мен никога не е бил просто цел, нито средство, което да ми каже какво съм“, написа тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ