Майката на внучката-убийца Ивет: Знам за наркотиците. Теглих кредити и й давах пари за тях

Ивет Стайкова

На днешното поредно заседание по делото за убийството на актрисата Виолета Донева, в съда се яви майката на обвиняемата Ивет Стайкова – Цветелина, съобщава „Труд“.

Тя влезе в съдебната зала бременна и половин час дава показания, като сподели детайли от съвместния живот с Ивет и баща ѝ Иво.

„Знам, че Ивет употребява наркотици. Хванах я през 2017-а с марихуана и хапчета. Тогава тя беше на 14 г. и започнахме да ходим при психиатъра д-р Петър Василев. Нямаше подобрение обаче. Виждаше как хора се движат по покрива“, разказа майката.

Цветелина довери още, че когато Ивет употребява дрога, става агресивна и започва да ѝ посяга.

„Виждала съм я как употребява. Пуши едно нещо като тип „лула“. Помолих един приятел да ми помогне да следя нейния Месинджър през моя телефон. Така разбрах, че взима ЛСД и гъби“, призна майката.

Попитана откъде Ивет има пари за наркотици, майка ѝ отговори, че тя се е принудила да тегли кредити, за да имат финансови средства.

„Теглих кредити, тя ги даваше за наркотици. Нямах избор, защото изпадаше в кризи. Започваше да се държи агресивно. Каза ми, че „гласовете“ ѝ казват да скочи и да удря. Когато това нещо преминеше, казваше, че вече нищо не знае“, каза още майката.

Цветелина сподели, че с баща ѝ Иво, синът на Виолета Донева, са живели заедно 17 години, но са имали разминавания относно възпитанието на дъщеря им.

„17 години сме живели заедно с баща ѝ Иво, след това се разделихме, защото имахме различия по възпитанието на Ивет. Разделихме се, когато тя беше на 16 години. Отидохме в „Овча Купел“ при майка ми и баща ми. тогава дойде Ковид и Ивет каза, че не иска да застрашава баба си и дядо си, и затова ще отида за няколко дни до един приятел. Пуснах я. След това си наехме квартира и реших да я прибера. От там се започна тази агресия. Изпитвах страх, когато тръгне да ме напада. Тя нападаше и приятелите си. Много се карахме. Живяхме заедно така една година“, допълни още тя.

Майката довери, че Ивет е имала мания за преследване.

„Тя имаше мания за преследване. Ако минеше кола или бус, казваше: „Този бус ме преследва“. Казваше, че не ѝ се живее, била нещастна“, допълни още тя.

Жената сподели, че Ивет употребявала наркотици по няколко пъти на ден.

„За нея е нормално да взима наркотици. Отивахме в болницата заради бъбреците и тя отива в тоалетната и взима“, разкрива още тя.

Майката описа отношенията на Ивет с баба ѝ Виолета като „прекрасни“.

„Много добре се разбираха. Споделяли са си. Виолета изпращаше пари да си купи яке, ботуши или храна, както и за училище. Те се чуваха и виждаха“, каза още майка ѝ.

Цветелина довери още, че я е водила на лечение при психиатър на няколко пъти, както и че дъщеря ѝ сменила няколко училища и накрая завършила като частна ученичка.

Майката говори и за отношението на бащата Иво Стайков след раздялата им.

„След раздялата ни не ни помагаше по никакъв начин. Той знаеше, че тя употребява наркотици. Когато аз научих, веднага му казах. И той каза да направим, каквото аз реша. Тогава се обърнах към психиатър за помощ“, допълни той.

На края на днешното заседание подсъдимата Ивет Стайкова поиска копие от всички разпити по делото и материалите за цялото съдебно производство, като подчерта, че иска да е запозната с всичко.

Следващото заседание съдът определи за 11 декември.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ