Жестокост! Вижте какво посякоха вандали във Варна

1895895

Бедни сме, мръсно е по улиците, има множество катастрофи… Проблеми, проблеми, от които всекидневно се оплаква българина, но често не вижда малкото камъче, което преобръща колата. А малкото камъче се таи в онази черта – да пазиш, да се грижиш, да бъдеш добър. Неизвестни гамени са посекли младо дръвче. Какво толкова, биха възкликнали мнозина. Но това е показателно към отношението на човека към природата, към заобикалящия ни свят, към бъдещето, защото засаждането на дърво е символ, насочен към бъдещите поколения.

Убитото дръвче се намира на кръстовището на улиците „Братя Миладинови“ и „Любен Каравелов“. В близост са две училища, Градската художествена галерия.

Дръвчето е засадено по компенсаторна програма. Две години този, който го е засадил би трябвало да се грижи за него. Но дали новото, което ще бъде на това място, няма да е споходено от същата участ.

Иначе, както ви съобщихме преди близо месец, в града ще бъдат засадени 355 дръвчета из цяла Варна. Част от тях ще бъдат на места, където ще се фрезоват стари и изсъхнали дънери. Новозасадените дървета са от видовете липа, явор, шестил, ясен, чинар, магнолия, албиция, офика, див рожков, каталпа, кипарис и други.

Разпределението по райони е следното: На територията на район „Одесос“ – 99 дървета, в район „Приморски“ – 75, в район „Младост“ – 60 , в район „Владислав Варненчик“ – 41 и в район „Аспарухово“ – 80 броя дървета.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ