Прокурорското синче наглее! Иска отвод на прокурор Иванов, имал негативно отношение към него

payimage-577198

Софийският районен съд гледа делото срещу прокурорския син Васил Михайлов. Той е обвинен в закана за убийство и телесни повреди.

Във вторник сутрин сутрин защитата на Васил Михайлов поиска отвод на наблюдаващия прокурор по делото Георги Иванов, но то беше отхвърлено от съда като неоснователно, предава БНТ.

Пред съда адвокат Таков каза, че се съмнява в безпристрастността на Иванов и поиска да бъде назначен нов прокурор. Според него той имал тенденциозно отношение , а ангажиментите му в съда били повече от на другите прокурори.

„По принцип, считаме, че е налице лично, негативно отношение от този конкретен представител на прокуратурата към Васил Михайлов. Прокурорите са взаимнозаменяеми. Който и да влезе в зала, делото на първо място няма да бъде върнато и да започне отначало, а ще продължи от момента, в който е сега. И евентуално бихме могли да се споразумеем с прокуратурата за адекватно наказание“, каза Любомир Таков – адвокат.

Прокурор Иванов отрече твърденията на защитата и каза, че производствата срещу Михайлов са разпределени на случаен принцип.

„Аз нямам никаква вина, че десетки други магистрати са си правили самоотвод и делата се падат при мен на случаен принцип. За което, както казах в съда, има подаден сигнал в инспектората. Сигналът е подаден лично от мен. Има извършена проверка и е установено, че случайният принцип не е нарушаван. А относно възраженията на защитата, че инспекторатът е с изтекъл мандат – съжалявам, но аз не съм народен представител и не мога да избирам членовете на инспектората“, каза прокурор Георги Иванов.

Според съда не са установени нарушения по преписките и това се доказва от проверка на Инспектората към Висшия съдебен съвет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ