БЪРЗА РЕАКЦИЯ! Кметът на Перник настръхна, видя клипа с битото момче: Ще си получат заслуженото

01vnt5458aaa-678x381

Кметът на Перник Станислав Владимиров видя клипа , в което момче е унижавано и бито от агресивно момиче в града ни.

Кметът на Перник е категоричен, че още във вторник ще бъде разследван случая и ще има сериозни последствия за агресорките.

„Ще отида с екип от Община Перник на място и ще покажа подкрепа на момчето. Ще застанем до него. Ако някой си позволи да удря някой в пернишките училища или улици, ще го закъса с тежестта на цялата строгост на закона, плюс моята„, каза Станислав Владимиров.

Битото и унижавано момче е 11 клас в Манджата, по предварителна информация на zaPernik.com. То е със специални потребности.

„Момичето, което е извършило насилието, ще бъде разследвано и ще понесе тежко наказание. Също така, ще бъде разследвано и другото момиче, което се е смяло на насилието„, категоричен е кмета Владимиров.

Биячката от клипа учи в 6-то училище, а тази, която се смее е от 7-мо училище. Едно от момичетата е осиновена дъщеря на бившата директорка на училището.

„Искам да заявя, че в Перник защитаваме по-слабите хора. Хората със специални потребности имат право на живот без насилие и дискриминация. Агресията и саморазправата не са начин за решаване на проблеми. Те са престъпление и ще бъдат наказвани. Призовавам всички жители на Перник да се борим заедно срещу насилието и дискриминацията. Нека да създадем град, в който всички се чувстват в безопасност и уважавани. Особено децата. Очаквайте ме утре в класа на момчето. Ще поговоря с учениците и ще го поканя при мен в кабинета на кмета в Община Перник, за да получи инстуционална подкрепа в този град, а бъдете сигурни, че момичетата от клипа ще си получат заслуженото“, каза кмета на Перник Станислав Владимиров пред ZaPernik.com.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ