Аталай се присмя на Асен Василев: Събудил се и решил, че с 20 лв. може да покрие 1,5 млрд. в бюджета

payimage-596872

Някоя сутрин, когато Асен Василев се е събудил, е решил, че с 20 лева може да покрие 1,5 млрд. в бюджета, където му липсват. Това каза Рамадан Аталай от ДПС.

И се зачуди защо точно 20 лева. „Можеше да бъдат 40 лева, с които да покрие 3 млрд. Ако бяха 50 лева – щяхме да покрием и дефицита, който е необходим за държавата, само че желаното с реалното не съвпадат“, категоричен бе Аталай.

„Следващото недоразумение – ще прехвърлим едно задължение към НАП, а те няма как да го съберат. Трябва да направим така, че да не фалираме „Булгартрансгаз“, съобщи депутатът от ДПС, цитиран от ДарикНюз.

Напомняме, че народните представители гласуват спешно поправки, компанията вече дължи близо 250 млн. лева.

По думите му стана ясно, че дебатът е интересен, но малко закъснял. „Ако тези, които не разбират от енергетика, се бяха допитали – поне БСП, ако не те, поне „Възраждане“, всеки от тях щеше да каже, че Асен Василев не разбира от енергетика. И днес, близо два часа, обясняваме какво не трябва да се случи в енергетиката“ допълни той.

Той помоли и призова Асен Василев да не се занимава с енергетика. „Бях обещал на Василев да не говоря повече, че не разбира от енергетика, но бих го помолил да не се занимава с това“, каза с насмешка Аталай.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ