Премиерът Денков обеща финансова помощ от по 1512лв. Ето кои имат право на нея

payimage-596455

“Правителството работи системно и упорито за подобряване на живота на хората и на бизнес средата в България. Програмата „Достъпно за вас“ е факт от вчера и предизвиква заслужен интерес както от хората, така и от търговските вериги в страната”, обяви в началото на днешното правителствено заседание премиерът Николай Денков.

”Днес ще вземем и две други решения, които също заслужава да бъдат отбелязани. Първо – ще отпуснем финансова помощ от по 1512 лв. на 450 домакинства в областите Смолян, Силистра, Разград, Търговище, Шумен и Варна, които пострадаха от ураганния вятър и силния дъжд на 4 ноември. Днешното решение се взема само 12 дни, след като се случи това бедствие”, посочи премиерът.

“С друго решение определяме мястото за националния STEM център, който е ключов за подготовката на учителите и олимпийските отбори в областта на информатиката, математиката, природните науки, предприемачеството. Той ще е в „София Тех Парк“ в непосредствена близост до суперкомпютъра”, каза още Денков.

„Това е начинът, по който ние отговаряме на нестабилната политическа среда в България“, подчерта той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ