МВР министърът: Не съм бил на кръчма! Имах работен ангажимент, гледах филм. Оставка няма да подам

payimage-603923

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов дава извънредна пресконференция. Той съобщи, че застава зад всички полицейски служители и само адекватните действия на МВР са предотвратили много по-сериозни ексцесии.

Стоянов заяви, че е учуден, че му искат оставката и добави, че не намира за логично министърът на вътрешните работи да се превръща в изкупителна жертва. Той осъди превишаването на правата на полицаите. Назначен е одит.

Министърът бе категоричен, че само навременната и адекватна реакция на полицията и жандармерията са предотвратили по-сериозни щети, дори жертви.

„За да няма паника казах вчера, че не очакваме провокации, но се бяхме подготвили с 1600 полицаи. Провокаторите се появиха по-късно. Оперативното ръководство е поверено на главния секретар и това отговаря защо министърът не беше на място. През цялото време съм бил в непрекъсната връзка с главния секретар и директора на СДВР.

Не бях на Министерски съвет, защото по същото време бях на изслушване в комисията за Шенген в Народното събрание. След нея имах среща с деветимата директори на граничните полиции“, каза Стоянов.

„Категорично заявявам, че не съм бил нито на кръчма, нито на дискотека. МВР е консултант на филм за телефонни измами, който съвсем скоро ще тръгне по кината.

Това е сериозен проблем за българското общество. Присъствието ми там бе в работен порядък, а не да се забавлявам, освен ако някой не смята проблема с телефоните измами за забавен. Не съм бил с изключен телефон. Бях в постоянна комуникация с главния секретар и шефа на СДВР“, каза Стоянов.

Той отрече за напрежение между него и премиера Николай Денков.

„В нашия разговор аз му заявих, че според мен и ръководителите на мероприятието всичко е преминало нормално, но провокаторите се появиха по-късно. Това е проблемът.

По отношение на оставката, заявих го категорично. Ако аз подам оставка, това означава да предам всичките служители, които вчера бяха на първа линия“, каза вътрешният министър.

Що се отнася до уволнението на заместника му Талакиев, Стоянов каза:

„Все още не мога да си обясня това уволнение. Политическото ръководството по закон няма право да извършва оперативното ръководство на терен между службите“.

Стоянов отрече да е бил притискан по време на изборите.

„От самото начало, когато заех поста на министър на МВР и имаше реплики за наше и ваше МВР, категорично заявих, че няма нито наше, нито ваше МВР. По никакъв начин не съм се подавал на натиск. Това е важното за мени екипа от хора, с които аз работя“, каза той.

„Няма напрежение между мен и главния секретар. Той е на границата с Турция, където се провежда поредната планирана среща. По отношение, кой ще е новият заместник-министър, все още не е коментирано“, каза още Стоянов.

Той обясни и невижданото сливане на феновете на различните футболни агитки.

Всички станахме свидетели как враждуващи от години агитки се обединиха в една кауза, а именно недоволството от БФС, добави вътрешният министър.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ