Човек на Киро плюе в ефир: Стоянов да си ходи! Министрите в кабинета да се осъзнаят

радослав рибарски

Кабинетът и министрите в него трябва да осъзнават и носят своята политическа отговорност. Това коментира в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS народният представител от ПП-ДБ Радослав Рибарски.

Той уточни, че всяка партия, която подкрепя законопроектите на правителството, ясно е заявила посоката, която следва. Според него чрез разговори се намира изход от всякакви ситуации.

Рибарски добави, че рискове с прекратяване на дерогацията има, затова срокът трябва да бъде ясно следван. „До март месец трябва да се подсигурят доставки. Това трябва да се случва с дългосрочни договори. Ако цялото търсене в страната зависи от внос, вероятно ще имаме проблеми. През годините е постигната голяма зависимост от производството и горивата, произвеждани в рафинерията. Очаквам това да доведе до разместване на пазара на горива. Март месец изисква пълна мобилизация. В момента намаляват количествата руски нефт, които се обработват”, каза той.

Рибарски добави, че няма значение кой поема политическа отговорност за министър Калин Стоянов. „ПГ на ПП-ДБ беше потресена от кадрите, които видяхме на протестите. Ако той носеше политическа отговорност към ПП-ДБ, щеше да подаде оставка, която му беше поискана от групата. Ще видим какво ще произведат разговорите между Денков и Стоянов. ПГ на ПП-ДБ ясно изрази възмущение от случилото се”, каза той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ