Акад. Денков: Не мога да съм премиер на такова правителство! Ето кога ще си подам оставката

payimage-596462

Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата, както ставаше преди. Ако министърът не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, където се състоя регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието.

Ако искаме насилието да изчезне, всички държавни институции трябва да дават пример, че проявите на насилие са неприемливи. Огромна част от полицаите охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример. Но тези, които използваха палките и биеха без причина, нямат място в редицата на полицията. Тези полицаи петнят МВР, настоя премиерът.

По-рано днес той се е срещнал с вицепремиера Мария Габриел, за да обсъдят дали трябва да бъде освободен вътрешният министър Калин Стоянов, предава 24 часа.

Ако той излезе и каже нещата, които аз казвам и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него. Но ще имам проблем, ако продължава да замазва, каза Денков по отношение на Стоянов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ