Фънки от екрана: Мутрите са навсякъде! Ще покажа света на сенките в нашата държава

фънки

„Играя във филма, за да покажа света на сенките и мафиотите в нашата държава.“ Това заяви Фънки пред „България Днес“ за своето участие във филма „Цената на властта“. Музикантът иска да провокира зрителите и да видят по-добре реалността на нашата държава.

Във филма, чиято премиера е на 1 декември, се разказва за задкулисието, властта, парите и отмъщението. В лентата ще участват известни актьори като Тончо Токмакчиев, Димитър Баненкин, Диана Любенова, Камен Воденичаров, но и знаменити лица от музикалната сфера – Йордан Караджов от група „Сигнал“, Борис Дали и Димитър Ковачев, по-известен на всеки като Фънки.

„Аз играя един от онези гадни хора, които са в тъмните сенки, и когато изплуват от тях, не им пука за нищо. Гледат само за собственото благополучие и са способни да минат през камари от трупове“, разказа фронтменът на „Черно фередже“ за ролята си на екрана.

Актьорът музикант неслучайно е избрал да играе във филм, говорещ за интригите на мутрите. Татуираният бунтар има сериозно мнение по този въпрос и иска да покаже на повече българи какъв е светът, който ние не виждаме.

„Винаги са някъде в тъмнината и не бият на очи. Това е едно страшно психообщество, което винаги го е имало, но живее в абсолютно различен свят. Цял живот съм му свидетел. Мутрите са навсякъде. Аз играя един, който е по-дълбоко в нещата и не се показва – споделя Фънки за собствените си впечатления и допълва: Но има и такива хора, политици и други загубеняци, които излизат на екрана и говорят като че ли това не е техния свят, а коментират като страничен наблюдател. Чувам само глупашки коментари от тях, а никой не казва: „Чакай, кво става, бензинът е 2.80, ще умрем бе“!

Димитър си спомня за поговорка, научена от родителите му, с които да опише своя възглед за ситуацията в България – „Както казва майка ми, „За задните редици хора и ръченици“, задните редици сме ние, които ходим да гласуваме като идиоти“, песимистично завършва басисът.

Колегата му Данчо Караджов не е задълбал толкова на дълбоко.

„Прекалено активен музикант съм, за да мисля за подобни неща“, каза солистът на „Сигнал“. Гласът на дългогодишната банда за пръв път се появява като актьор пред камерата.

„Сценаристът режисьор ме потърси. Първоначално се чудех дали да участвам, защото се чувствах неподготвен за тази идея. Освен това да пея песни, не се приемам за нищо друго. Тревожех се, тъй като не можех да запомням добре текстовете“, сподели за притесненията си Данчо, но режисьорът Исидор Карадимов, който е едва на 26 години, е успокоил тревогите на певеца.

„Момчето ми каза да не се притеснявам. Казах си, аз трябва да съм Роберт де Ниро, за да направя нещо“, шегува се китаристът.

„Повярвах в себе си. Всичко мина добре и мисля, че си свърших работата както трябва. Аз съм по-спокоен да изляза на сцената и да си пея песните. Предизвикателство е, но след като имам одобрение от моите „колеги“, вероятно съм се справил хубаво. Явно съм бил дисциплиниран киноартист“, разказа повече за впечатленията си от кинопродукцията вокалистът на „Сигнал“.

„Не мога да се чувствам като част от ролята си във филма. Играя адвокат, който е бил много дълбоко в държавните дела. Бил е много изискан човек, и се е занимавал дори с мафиотски структури. Героят ми е човек на място с много голям авторитет. Надявам се да съм подплатил тази роля с моята игра“ – казва музикантът.

И бърза да успокои почитателите си, че няма да се преквалифицира в актьор.

„Няма такова нещо. „Сигнал“ е дълбоко в душата ми, не бих могъл да се разделя в никакъв случай. Ще си продължаваме така, каквито сме си били преди 45 години. Господ ни държи на сцената, продължаваме си с концерти и с участията. Ние сме винаги истински пред публиката“, опроверга вокалистът на дългогодишната група и добавя: „Аз се гордея с факта, че това е единствената българска банда, която чества истински 45 години на сцена. Никога не сме спирали да работим през това време за разлика от наши колеги. Правят през 10-15 години някакви чествания, но нещата не са така в реалност. Нашата 45-годишнина е истинска“! Увери отдаденият артист.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ