Пловдивчанката Пламена Миткова стана за втори пореден път Атлетка на годината

Image_16310782_40_0 (1)

Пловдивчанката Пламена Миткова бе избрана за Атлетка на годината за 2023 година. Тя спечели този признание за втори пореден път. Състезателката на „Локомотив“ (Пд) в скока на дължина събра 260 точки в анкетата на списание „Атлетика“. Втора остана Милица Мирчева (бягане на дълги разстояния) с 251 точки, а трета друга пловдивчанка – Александра Начева („Ботев“) на троен скок със 187 точки.

Пламена Миткова направи дебюта си при жените на голямо състезание през 2023-година с участие на европейското първенство в зала. Въпреки, че лекува контузия през лятото, тя завоюва сребърен медал на европейското първенство за девойки под 20 години в Йерусалим и зае пето място на европейското отборно първенство втора лига. Личният рекорд за годината на Миткова, която също навърши 19 години на 18 септември, е 6.54 – най-силният резултат в българската лека атлетика за годината. Пловдивчанката, която се подготвя при Ивайло Русенов, записа пет състезания над 6.40 през настоящата година.

Божидар Саръбоюков (скок дължина и троен скок) убедително спечели първото място с 289 точки в анкетата за Атлет на годината. Втори с 212 т. е Тихомир Иванов (скок височина), а трети е Лазар Вълчев- троен скок с 209 точки.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ