Корнелия е бясна! Поведението на Петков я накара да изригне: Това е дъното, нечувано и невиждано!

корнелия нинова

Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните работи е нечувано и невиждано Партията, която държи мандата, иска оставка на министър от това правителство и той казва не, защото другата част от сглобката стои зад него. Това е дъното в политиката във всякакво отношение.

Това заяви лидерът на БСП на извънреден брифинг.

„Това е още едно доказателство за думите ни от началото на този кабинет. Тези хора се събраха единствено за разпределянето на порции на власт и на пари. Караха се чии фирми да вземе парите от ПВУ, караха се за Лукойл, за бюджета, на кои фирми да се дадат парите от него.

Днеска се скараха кой да овладява и да ползва МВР за партийни цели и натиск на опоненти. Виждате поредица от доказателства, които потвърждават думите ни“, каза още Нинова

По думите ѝ утре има прекрасна възможност да се сложи край на тази мъка, на катастрофата за държавата. „Гласувайте на вота на недоверие и тази сглобка да си ходи. Страната да се нормализира и да гледаме с перспектива напред“, поясни тя.

Лидерката на БСП категорично осъди всичките вандалски действия, хората направили това, трябва да понесат отговорност.

„Осъждаме онези действия на полицията, с които биха журналисти и мирни граждани, които си вечеряха спокойно и останаха с избити зъби“, добави Нинова.

Тя бе категорична, че министърът на МВР трябва да си подаде оставката. Освен политическа, трябва да се носи и морална отговорност, добави Нинова.

„Ще подкрепим с гласовете си създаването на анкетна комисия, за установяване на фактите по този случай. През 2020 г, когато имаше подобни случаи, до колоните на МС, парламентът прие анкетна комисия. Работата ѝ приключи с доклад. Специално се обръщам към ГЕРБ.

Тогава гласувахте „за“ такава комисия. Какво е различното сега, криете ли нещо?

Ние от БСП сме последователни и принципни в тези отношения. Не ни интересува, кой е управляват тогава и сега. Искаме истината и фактите. Искаме да не се посяха на мирни хора, да бъдат пребивани, да се замита под килима“, заяви категорично Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ