„Златните“ шахматистки на родна земя: Благодарим на всички, които повярваха в нас

payimage-607315

„Златните“ момичета на българския шахмат кацнаха на родна земя след триумфа в понеделник вечер. Българският национален отбор по шахмат за жени спечели златните медали на Европейското първенство, което се проведе в Будва, Черна гора.

„Това е един споделен успех. Благодаря на Българската спортна шахматна федерация и всички, които повярваха в нас. Постигнахме тези успехи без държавно финансиране. Благодаря на тези, които направиха нашия успех възможен”, заяви треньорът Антоанета Стефанова, предава Нова.

По думите ѝ всяка титла е важна. Тя изрази радост, че тази победа е на целия отбор. „Тези прекрасни момичета имат цялото бъдеще пред себе си. Аз съм сигурна, че те ще донесат още много медали на България”, добави още тя.

Припомняме, че на първенството на Стария континент в Будва Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева постигнаха най-големия успех в историята на националния тим за жени, след като завършиха с 16 мач-точки след седем победи, две равенства и нито една загуба и изпревариха с една точка втория Азербайджан.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ