Домашен арест за бизнесмена Козас, той наглее пред съда: Използвам наркотика, защото съм болен

йоанис козас

Гръцкият бизнесмен Йоанис Козас, собственик на фабриката за маслини в Благоевград, който бе арестуван вчера с обвинение в три престъпления- шофиране след употреба на наркотици, притежание на наркотици и незаконни боеприпаси и оръжия, бе пуснат от ареста с мярка „домашен арест“. Съдия Калина Иванова от Районен съд -Благоевград прецени, че здравословното състояние на Козас не позволява той да остане в ареста, тъй като е с онкологично заболяване и сърдечни проблеми, предава Струма.

Вчера по време на ареста му и разпитите в полицията, Козас на два пъти имаше нужда от спешна медицинска помощ. Първият път прегледът в Спешно отделение не установил сериозни здравословни пробеми и Козас е върнат отново в ареста. После пак му станало лошо и се наложило да бъде транспортиран до лечебно заведение, казаха от прокуратурата днес.

Гъркът е и основният посочен от семейството му като поръчител на побоя над бившата му съпруга Стефка Терзийска, многократно заплашвана и тормоена от него. Терзийска беше нападната посред бял ден и удряна с метален прът от 21 годишен мъж, след което постъпи в Пирогов, в тежко състояние. Терзийска загуби зрението си. Съвсем откровено пред медии жената заяви, че подозира, че зад този акт на насилие стои именно бившият и съпруг Козас. Тя сподели и, че преди време той еправил сериозни изследвания на здравословното си състояние и сеоказало, че няма никакви основания за притеснения и няма рак. Днес в съдебна зала Козас зявил пред магистратите, че употребява марихуана, като лек заради рака му.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ