Костадин Димитров: Надявам се да имаме много пресечни точки с ПП-ДБ за управлението на града

1907072

Кметът Костадин Димитров се надява да има много пресечни точки с общинските съветници от ПП-ДБ относно управлението на града. Това каза градоначалникът в отговор на програмната декларация на групата, прочетена в началото на днешното заседание, в която ПП-ДБ заявиха, че ще бъдат опозиция.

Димитров обясни, че вече е започната работа в посока децентрализация и прехвърляне на повече правомощия на районните кметове и посочи като пример идеята за командироване на служители от „Общинска охрана“ и „Общинска полиция“ по районите.

„Ще им делегираме повече права, но и отговорности. Аз имам добри първоначални отношения с двата района – „Северен“ и „Западен“, където техни представители управляват. Надявам се всяко добро предложение от страна на кмета на град Пловдив, да бъде подкрепено. Съответно – ако имаме някъде грешки, те да бъдат конструктивна опозиция“ – коментира кметът.

На въпрос как ще се случи финансовата децентрализация, Димитров заяви, че всеки районен кмет трябва да има програма за всяка година.

„Аз също съм бил районен кмет и когато съм обещавал нещо и съм имал намерението да го изградя, поправя, ремонтирам, надградя, винаги съм се съобразявал след това с решението на кмета на града и с решението на Общински съвет. Дотук имаме добър диалог и мисля, че ще стане един прекрасен екип“ – обясни той.

Източник: Plovdiv24.bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ