Жителите на Царево плачат глас, нов ужас сполетя града. Кметът: Затваряме, има пропадане

170074952522311

Мостът, който свързва кв. Василико с целия район на кв. Нестинарка в Царево, е пропаднал вероятно вследствие на придошлата вода и се предполага, че има увреждане след бедствието от септември. Налага се да бъде затворен за движение.

„Няма жертви или материални щети. По време на пропадането не е имало коли и хора на моста. Мостът е затворен, но има достъп до района на Нестинарка през разклона за село Бродилово“, съобщи кметът на Царево Марин Киров.

До кв. Василико има два транспортни достъпа – през обхода до противопожарна служба и през входа за Тракийския университет.

„Нямаме откъснат район без достъп, но отново имаме инцидент след бедствието. Вече съм възложил на екип от мостови инженери да направят обследване дали съоръжението подлежи на укрепване и преасфалтиране, или се нуждае от по-сериозен ремонт. След това ще предприемем действия“, каза още кметът на Царево Марин Киров пред Флагман.бг.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ