Meteo Bulgaria алармират: Не излизайте навън, нощта ще е тежка и рискова. Лошото тепърва предстои

IMAGE_16340776_40_0

Тежката обстановка тепърва започва. Довечера валежите в цялата страна ще се активизират и ще са интензивни. Вятърът от север-северозапад ще се усилва, по изгрев в цялата страна вече ще е бурен, в североизточните райони ураганен. Не излизайте навън, нощта ще е тежка и рискова, предупреждават от Meteo Bulgaria.

В събота през деня от запад на изток застудяването продължава, дъждът премина в сняг на все повече места като през нощта срещу неделя това ще се случи и на югоизток, включително по морския бряг.

Количествата ще са значителни, в по-голямата част от страната между 30 и 80 л/кв.м. Реките ще повишат нивата си, има опасност от разливи и наводнения.

С усилването на вятъра от северозапад виелици и навявания на преспи, особено по проходите и в североизточните райони, където поривите отново ще достигат и надминават 100 км/ч. Смущения и проблеми по ел. мрежа. В планинските райони ще има и заледявания. Заради все още наличната листна маса са възможни счупвания на клони или падане на цели дървета.

Снегът дойде по-рано от очакваното на прохода „Шипка“. Прогнозата беше да завали в късния следобед, но заваля още преди обед днес. Снежната покривка вече е над 10 сантиметра. Oграничено е движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона по републиканската пътна мрежа в област Монтана, както и пътя Видин – Монтана в посока Монтана, и през Троянския проход заради снеговалежа.

Временно трафикът се осъществява само в активната лента при 34-тия километър в посока Варна на автомагистрала „Хемус“ заради пътен инцидент.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ