Кметът на Пловдив: Разчистваме приоритетно падналите дървета, правим мащабно залесяване

Screenshot 2023-11-27 at 13.37.03

Ситуацията в Пловдив се нормализира след зимната буря и падналия сняг в Пловдив. Кметът Костадин Димитров заяви, че е доволен от организацията на Община Пловдив, Пожарната и другите институции, като благодари на зам.-кмета по екология Иван Стоянов, който не е спал няколко вечери.

“ Всички основни пътища в Пловдив бяха почистени и обработени от 20 машини-разпръсквачи и 50 снегорина. Искам да благодаря на ОП „Градини и паркове”, „Чистота”, доброволното формирование 112, Пожарната и Полицията. Най-важното е, че няма пострадали хора. Това, което видяхме с падналите дървета бе в цялата страна. Дърветата на практика бяха с листата, като мокрият сняг и силният вятър прекърши много дървета”, заяви кметът пред TrafficNews. Той допълни, че има и много млади дървета, които са били прекършени. Това може да се компенсира единствено с нова мащабна залесителна акция, която ще бъде организирана.

Относно почистването на падналите дървета и клони, Димитров каза, че от Община Пловдив приоритизират местата, които да обработят. Първо големите булеварди, около детски градини и училища, след това междублокови пространства и улици, а накрая ще влязат в парковете като Лаута, тепетата и другите зелени пространства.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ