Разследването на убийството на Алексей Петров буксува: Близки знаят кой искал смъртта му, но…

алексей петров 1

Разследването по убийството на Алексей Петров буксува много сериозно и почти не се върши работа по разкриването му, съобщава Lupa.bg. Знае се само, че извършителят вероятно е чужденец и до там стига ресурса на родните служби. Страх пречи на разследващите да стигнат до поръчителя, твърдят криминалисти.

При други знакови убийства има натиск за разкриването им, тук обаче ситуацията е различна и криминалистите си дават лабаво. Едва ли има оптимист, който да вярва, че ще бъде заловен убиецът на Трактора, а още по-малко поръчителя му.

В крими средите се говори, че смъртта на бившата барета идва заради политическа мъст и желанието му да влезе сериозно в тази сфера. Твърди се, че близки на Алексей знаят кой е искал смъртта му, но ги било страх да кажат името на душманина.

Алексей Петров, който живя между светлата и сивата зона на политиката и охранителния бизнес, беше убит по време на разходка на Витоша. За убийството се знае малко, макар че ефектът от него може да има важни последици за политическия и бизнес климат.

„Главата на Октопода“ е бил с трима души охрана, стрелбата е станала в гориста местност, близо до пътека и това е бил обичаен маршрут за разходка на бившата барета.

Петров е бивша барета и щатен служител на Шесто управление на ДС. Той е каратист, застраховател, бил е съветник в ДАНС и кандидат за президент (2011). През 90-те има обща фирма с Бойко Борисов, но после отношенията между двамата се влошават и се затоплят чак през 2023 г.

Алексей е правил връзки между политици и сенчест бизнес – още от 2008, когато среща вътрешния министър Румен Петков с братя Галеви. През 2023 Алексей Петров казва, че е готов да се върне в службите и е подозиран от медиите в това, че помага за сближаването на Борисов с ПП-ДБ и за съставяне на сегашното правителство.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ