Кръв на пътя край Баня: Разбра се кой е загиналият, убиецът му – с 23 дни опит зад волана

катастрофа

Айхан Чалъмов от Карлово е загиналият снощи в адското меле край Баня шофьор, съобщава Блиц. 18-годишен, с 23 дни опит зад волана е водачът, който предизвика катастрофата, твърдят разследващи. Това е Янко Петров от Хисаря. Младият шофьор е в ареста за 24 часа, но ако се окаже с чисто съдебно минало и понеже мелето е предизвикано неумишлено, вероятно ще бъде освободен и в последствие съден. В кръвта на виновния водач няма алкохол или наркотици.

Снощи на пътя Карлово-Пловдив край град Баня лек автомобил „Ауди“, шофиран от Янко, тръгнал да изпреварва, но видял насрещно идваща кола и предприел маневра за прибиране в платното.

Колата пред него обаче-лек автомобил „Фолксваген“, намалил, за да даде път на изпреварващия. В този момент аудито блъснало колата с 61-годишния Айхан Чалъмов, колата излетяла и се врязала в крайпътен орех. Карловецът е загинал на място. Предстои младият водач да се изправи пред Темида.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ