Балабанов прозря договорка, зададе неудобен въпрос на Нинова: Кой ти натиска бутона? Нещо се случва

Станислав Балабанов 1

Парламентът гласува против създаването на временна комисия за това кой е заплашвал г-н Йоловски, което ми подсказва, че нещо се случва в едната част от опозицията, която касае БСП. Какво е договорила Корнелия Нинова? Кой ѝ натиска бутона? Защо тази партия изглежда по този начин? За нас като български граждани бе важно създаването на такава временна комисия и щяхме да я подкрепим, така както подкрепихме създаването на комисия, която да разгледа събитията от протеста срещу БФС. Даже бяхме готови да предложим тези две временни комисии да са с председатели от опозицията, за да имат смисъл и да бъдат наистина работещи. Това заяви пред журналисти депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов.

По думите му е видно, че „някой някъде по коридорите се е договорил“.

Балабанов допълни, че по време на председателски съвет ГЕРБ и ДПС са били неутрални по предложението за създаването на комисия, която да разследва заплахите срещу министъра на електронното управление Александър Йоловски.

Съгласиха се да я допуснат за гласуване, но както видяхте нито ГЕРБ, нито ДПС я гласуваха, а БСП се въздържа, при положение че можеше с гласовете си да наклони в полза на това такава комисия да бъде създадена, каза депутатът от партията на Слави Трифонов, цитиран от Блиц.

Народният представител обясни, че е изискал доклади от външни експерти, които са работили в ЦИК, Информационно обслужване, Министерство на електронното управление.

„Поискал съм техните доклади, но тези институции до ден-днешен не са ги предоставили“, посочи Балабанов.

На журналистическо питане кой натиска бутона на Нинова, Балабанов отговори да попитат нея, но допълни, че му е странно да я вижда в услуга на управляващите.

Относно отвореното писмо на депутата от ДПС Делян Пеевски до премиера Николай Денков, Балабанов обясни, че Пеевски е действащият министър-председател на страната, докато Денков е просто за фасада, обяснявайки, че хората от площадите са останали излъгани.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ