Бойко Борисов изригна в НС: Нищо не бламираме! Денков да си поеме отговорност за авантюрите

бойко борисов

Нищо не бламираме. НЗОК няма да остане без бюджет, каза в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Въздържахме се в Комисия, за да можем да питаме в зала за новите клиничните пътеки, нови болници и нови дейности, както и за обществените поръчки. На премиера Денков мога да му кажа, че управлението на София бе такова през последните дни, че то застрашава общественото здраве. Всеки да си поеме отговорност за авантюрите”, каза още Борисов.

„Ще разделим на три отговорите – най-много ни притеснява, че от министъра на здравеопазването обществените поръчките за онколекарства отиват директно в касата. А и се забранява разкриването на нови болници и клинични пътеки. Искаме министърът да си носи пряка отговорност“, добави Борисов в отговор на въпрос защо ГЕРБ са се въздържали от гласуването на бюджета за НЗОК.

„Всеки да си поеме отговорност за авантюрите, каза той на въпрос дали президентът има право да си наложи вето или не. Асен Василев в последната седмица направи много корекции на бюджета с нашите експерти и това е в правилната посока. Мисля, че бюджетът ще бъде подкрепен. В тази некоалиция имаме ясна уговорка важните теми да се обсъждат и след това да се вкарват. Има земи, които не могат да се използват за нищо, но плодородните земи, които са ни толкова важни – не могат да се разпродават“, каза Борисов, цитиран от Труд.

Попитан дали от ГЕРБ смятат, че Денков не се справя като премиер, както казва Делян Пеевски, той заяви: Оставете тези момчета да се оправят.“За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ