Корнелия Нинова се разбесня: Г-н Президент, налагането на вето е неприемливо. Не го правете

payimage-562818

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че евентуалното налагане на вето от страна на държавния глава върху бюджета е неприемливо.

„Не бива да се прави, не трябва държавата да бъде оставена без пари“, каза тя.

Относно Бюджет 2024 г. тя уточни, че БСП на първо четене няма да подкрепи и трите бюджета – централният, на НЗОК и на ДОО, а между първо и второ ще подкрепи тези мерки, които отговарят на програмата им и ще направят свои предложения.

„Ще подкрепим увеличението на минималната работна заплата, вдовишките надбавки да се увеличат. Ще внесем предложение, например, младите хора до 26 г. да не плащат данък върху доходите на физическите лица и банките да бъдат обложени с 15% и да се сложи таван на таксите“, добави тя.

Нинова обясни, че в бюджета на 2024г. не се предвижда продажба на държавни земи, но в прогнозата за 2025 г. такова нещо се предвижда, предава БНТ.

„Има приходи от такива суми, има и становища от министъра на земеделието. Нашето становище е да сме против това нещо“, допълни лидерът на БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ