Депутатите не пуснаха в пленарната зала зам.-министърът на Тагарев. Кирова: Колеги, саботирате…

payimage-592000

Извън пленарната зала остана заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов, след като депутатите отказаха да го допуснат, предава „24 часа“.

Запрянов пристигна за първото четене на законопроекти за изменение на Закона за отбраната, като един от тях е на Министерския съвет. За да влезе обаче, трябва да мине процедура по допуск и депутатите да го пуснат да влезе.

Първото гласуване обаче се провали, понеже повечето депутати не бяха в залата. Искрен Митев от ПП поиска прегласуване, за което се притичаха още депутати. На него „за“ гласуваха ГЕРБ-СС, ПП-ДБ, ДПС, шестима от БСП и двама от ИТН, но събраха само 82 гласа и така Запрянов остана отвън.

„Колеги, само да ви напомня, че обикновено гласуваме допуск в залата на лица, които ще ни бъдат полезни с цел вземане на по-информирани решения. Сами саботирате начина, по който решаваме по конкретната точка“, обърна се към народните представители водещата заседанието Росица Кирова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ