Суматоха в НС! Пищяха над 100 телефона, депутатите се паникьосаха. Кирова едва ги укроти

payimage-606887

Суматоха и стрес в пленарна зала в парламента създаде поредното тестване на приложението BG-ALERT за известяване при бедствия и извънредни ситуации. Малко след 12 часа, след като алармата бе активирана, телефоните на народните представители запищяха тревожно. По това време повече от 110 депутати бяха в зала, седнали на банките, предава Лупа.

След като звуковият сигнал откънтя, подпомогнат от силната акустика, всички извадиха телефоните, спряха обсъжданията и започнаха нервни коментари.

Зам.-шефката на парламента Росица Кирова, която бе водеща на заседанието, се зае със задачата да укроти колегите си. Тя запази самообладание и обясни:

„Това е учебна аларма предполагам“, опита тя да спре жуженето в залата, но шумът продължи и работата се обърка. Това принуди председателстващата да призове по-строго:

„Моля да изключите звука на телефоните си и алармата. Трябва да продължим работа“, каза тя и даде думата на поредния народен представител да продължи от трибуната. Поне 10-ина минути обаче шумотевицата и оживените коментари продължиха, преди депутатите отново да минат към обичайния дневен ред.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ