Климатологът Матев бие тревога: Бури и наводнения в райони на България до часове

Наводнение

Леденият капан започва да отпуска примката си. Днес ще видим променливо време. Ще има валежи от дъжд и сняг в планините. Това заяви в ефира на Нова нюз климатологът Симеон Матев.

„В четвъртък, петък и събота валежи няма да има, но ще има сериозни мъгли в четвъртък и силни ветрове от югозапад-запад. Те няма да достигат все пак опасно високи скорости на поривите, освен на Север“, прогнозира той.

„Това все пак ще е за кратко. С вятъра ще дойде обаче и затопляне – в събота. На много места в Източна България и по крайбрежието на морето, температурите ще достигнат 22-23 градуса“, обеща Матев.

„В централните части на страната ще са между 16-18 градуса. В северозападните райони ще са около 10-ина градуса максималните температури. В планините може да има проблем заради бързото топене на снега“, добави климатологът.

„Възможно е някои реки да повишат доста нивата си от бързото топене на снега в петък и събота“, предупреди експертът.

„В неделя температурите ще започнат да се повишават и ни очакват валежи. Ще има сняг в Северна и Западна България, но няма да е обилно количество“, каза Матев.

„Времето ще запази характера си и през първите дни на декември. Тогава се задават процеси, които трябва да следим изкъсо, защото може да има проблеми“, завърши той и призова времето да бъде с нас.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ