Зеленски разговаря с Денков за още оръдия, снаряди и ракети: Поканих и България да изпрати…

payimage-593087

Украинският президент Володимир Зеленски е разговарял по телефона с българския премиер Николай Денков от Запорожие.

Това стана ясно от публикация на Зеленски в официалния му профил е Туитър. Двамата са разговаряли за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на военновъздушни сили и артилери.

Зеленски благодари на България за подкрепата й към Украйна. Украинският президент е отправил покана към България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговорите по Формулата на мира.

Докато бях в Запорожие, разговарях с българския министър-председател Николай Денков и му благодарих за силната му реч в Европейския парламент, както и за подкрепата на неговото правителство към Украйна. Помощ за защита, пише Зеленски, предава novini.bg.

„Информирах министър-председателя за текущите отбранителни нужди на Украйна, особено по отношение на укрепването на нашите военновъздушни сили и артилерия. Присъединяването на Украйна към ЕС. Подчертах важността на единството в подкрепа на европейската интеграция на Украйна, както и на 50 милиарда евро многогодишна помощ. Поканих и България да изпрати свой представител на следващия кръг от преговорите по Формулата на мира, който е планиран за началото на следващата година“, завърши украинският президент.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ