Пеевски: Темата НЗОК приключи, искаме оставки. В момента пълна подкрепа има единствено Габриел

payimage-592184

Темата НЗОК приключи, ще бъде искана оставката и на шефа на касата, и на зам.-шефа. Процедурата започва наново, по нов регламент, заяви шефът на ДПС в парламента Делян Пеевски пред журналисти в НС.

Малко по-рано стана ясно и, че (Не)коалицията се договори да подпише „регламент“ за управление.

„Разумно е да се направи този регламент между партиите, които подкрепят правителството и конституционното мнозинство, ще участваме в това нещо“, обясни Пеевски.

От неговите думи стана ясно още, че ДПС ще се включат в регламента, който касае само конституционните промени и регулаторите, но не и в управлението на изпълнителната власт. Нито на ниво министри, нито на ниво зам.-министри.

„Ще имаме хора в регулаторите, както видяхте имаме представител в БНБ“, категоричен бе той.

На въпрос как ще гласуват относно бюджетите за здравната каса и държавното осигуряване, той лаконичен отговори, че има време до гласуването, „ще го видите“.

Във връзка с отношенията на ДПС с премиера Николай Денков и недоволството на групата от работата му, Пеевски заяви, че ако започне да работи за хората и прави разумни неща, ще говорят с него. В момента пълна подкрепа дават само за вицепремиера Мария Габриел.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ