ГЕРБ им смъкна гащите, при това в ефир! Настина ли вече Борис Бонев е шеф на Терзиев? (ВИДЕО)

payimage-600380-1280x853

„Борис Бонев направи показно на кмета Терзиев, показвайки как ако той не е кандидат за председател, няма да има работещ общински съвет. Това поведението на ПП-ДБ-СС е водевилно и щеше да е комично, ако не продължаваше заложническата криза на Терзиев.“

Така общинският съветник от ГЕРБ – СДС Георги Георгиев коментира ситуацията в Столичния общински съвет вчера. И на третото заседание на съвета не бе избран председател. Лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев оттегли кандидатурата си, но при гласуването съветниците от ПП – ДБ – СС гласуваха с недействителни бюлетини.

„Месец след изборите най-голямата политическа група в общинския съвет не успява да състави мнозинство. Работата на общината е блокирана, а кметът Васил Терзиев остава заложник на личната амбиция на Борис Бонев да е председател на съвета на всяка цена“, припомни Георги Георгиев.

„Основният въпрос е кой е лидерът на спечелилата изборите коалиция – кметът Терзиев или съветникът Бонев? Дотук във вътрешната битката за надмощие надделява Бонев.
Надявам се кметът Терзиев като легитимния лидер, спечелил доверието да управлява столицата ни, да прояви лидерство и да покаже ясно кой води хорото и най-вече накъде. Решаването на лидерския въпрос в групата ПП-ДБ-СС е основополагащият въпрос за работата на новия кмет“, казва по този повод Георгиев.

Първата задача пред кмета и коалицията му ще е да се определят политически – леви или десни са, подчертава общинският съветник от ГЕРБ – СДС.

В борбата за постове и за разплащане на предизборните договорки, колегите не мислят за най-важното – хората и техните грижи, които сме избрани да решаваме заедно, изтъква Георгиев. И публикува линк към гостуването си в ефира на Bulgaria ON AIR.

Ето и пълния текст на публикацията му във Фейсбук:

Месец след изборите най-голямата политическа група в общинския съвет не успява да състави мнозинство. Работата на общината е блокирана, а кметът Васил Терзиев остава заложник на личната амбиция на Борис Бонев да е председател на съвета на всяка цена.

Вчера Борис Бонев направи показно на кмета Терзиев, показвайки как ако той не е кандидат за председател, няма да има работещ общински съвет. Това поведението на ПП-ДБ-СС е водевилно и щеше да е комично, ако не продължаваше заложническата криза на Терзиев.

Основният въпрос е кой е лидерът на спечелилата изборите коалиция – кметът Терзиев или съветникът Бонев? Дотук във вътрешната битката за надмощие надделява Бонев.

Надявам се кметът Терзиев като легитимния лидер, спечелил доверието да управлява столицата ни, да прояви лидерство и да покаже ясно кой води хорото и най-вече накъде. Решаването на лидерския въпрос в групата ПП-ДБ-СС е основополагащият въпрос за работата на новия кмет.

Първата задача пред кмета и коалицията му ще е да се определят политически – леви или десни са и така да осигурят на София стабилно управление с ясно мнозинство.

В борбата за постове и за разплащане на предизборните договорки, колегите не мислят за най-важното – хората и техните грижи, които сме избрани да решаваме заедно.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ