,,Възраждане“ се разбесняха: Искаме смъртно наказание за ,,лицето Тагарев“

payimage-606727

Смъртно наказание за „лицето Тагарев“ (военният министът Тодор Тагарев- бел. ред.) – това внезапно поиска депутатът на „Възраждане“ Ивайло Чоргов.

А причината – ако и тази сделка се провали, въпреки милионите, хвърлени за нови „Страйкър“-и.

Съпартиецът му Николай Дренчев посочи, че виновникът за разходите е в залата – министерството изпълнява разпореждания от депутатите. Проектът за инвестиционни разходи е предложен от МС, но ние като жалък гумен печат подписахме всичко, което те поискаха. Отговорност носим ние. Тук, в тази зала са хората, които бъдещите поколения ще посочат като виновни за случващото се – за обезлюдяването, за колапса в здравеопазването и социалната сфера. Тук са хората, които пляскат милиарди на чуждата индустрия, вместо в нашата“, заяви Дренчев.

На заплахата министърът запази самообладание. „Психоатаките продължават, но ще се абстрахирам от тях“, каза той и благодари за подкрепата на проекта за инвестиционни разходи. „Днес ще направите малък празник, поне за сухопътните войски, в които над 35 г. чакат нова бойна техника“, заяви той.

Отхвърли и критиките за работата с правителството на САЩ – то работело по този начин с над 60 страни по света, почти целия демократичен свят. И подчерта, че всички количества и срокове са уточнени в договора. „Има ясен график. Договорът предвижда значително индустриално участие. Очакваме то да доведе до значим индустриален ефект не само за производство, но и за последващата поддръжка на тези машини. Ще имаме работа за десетилетия в резултат на този договор“, оптимистичен бе министърът, предава novini.bg.

Тагарев добави, че ще има серия от договори, това е само първият. Доставката на боеприпаси и производството им е предмет на други договори и вече се водят разговори за производство в България „изцяло или поне частично“.

Според него бил избран и най-добрият вариант за плащане.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ