Обновяват един от символите във „Владиславово“

1917461

Обновява се един от символите в район „Владислав Варненчик“ – народно читалище „Петко Рачев Славейков 1928“, съобщи днес на пресконференция Георги Георгиев, ръководител на проекта.

Ремонтът бе повече от належащ. Сградата бе в изключително тежко състояние и много опасна за хората – течове, липса на места на хидро- и топлоизолации, оголени кабели, остарала ВиК инфраструктура и пр.

Целта на проекта е в изпълнение на интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Варна, в частност – обновяване и модернизиране на културната инфраструктура. Сред специфичните цели са: подобряване на микроклимата на работещите творчески колективи, подобряване на достъпа на лица с увреждания, подобряване на енергийните характеристики, изпълнение на всички задължителни енергоспестяващи мерки и др. Всичко това ще подобри състоянието на сградата и ще повиши посещаемостта на обекта, и интереса към културния живот в района.

Проектът „Модернизация на културна инфраструктура на град Варна – НЧ „Петко Рачев Славейков 1928“ е по Процедура на директно предоставяне: Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2022 – Варна, по Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Общата стойност на проекта е 1 277 090 лева. Той трябва да приключи на 23 декември тази година.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ