Кореспондентът на БНР в Москва: Бях готов да си тръгна! В Русия смятат България за зависима

ангел георгиев

Кореспондентът на националното радио Ангел Григоров обяви, че е бил готов да си тръгне от Москва и преди да бъде изгонен. Той се прибра в България, след като страната ни експулсира Александър Гацак – кореспондент на „Российская газета”. Николай Беремлийски разговаря с Григоров, а цялото интервю можете да гледате в предаването „Офанзива“.

Почти шест години. Толкова време живее и работи в Русия журналистът и кореспондент на Българското национално радио – Ангел Григоров. Той е изгонен от там, след като България експулсира руския журналист Александър Гацак. „Аз не зная с какво точно се е занимавал Александър Гацак в България. Вярвам в презумпцията за невиновност”, каза Григоров.

Почти веднага след екстрадицията на Гацак руските власти са привикали Григоров. „Бях поканен на разговор от директора на пресцентъра на руското Министерство на външните работи и заместника на говорителя на руското външно министерство – Мария Захарова. Човекът се казва Максим Бурляй. На срещата присъстваха господин от отдела, който се занимава с акредитирането на чуждестранните журналисти и моят куратор. В началото на разговора казаха, че прилагат ответните мерки”, каза Григоров.

По думите му мнението за България в Русия е като за несуверенна държава, зависима. „Така изглежда България в очите на официалните руски власти, и не само България, а всички страни от ЕС”, каза Григоров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ