Кървава баня на Балканите: Изверг избяга у нас, след като уби 14-г. Ваня. Тялото й е намерено в чувал

ваня 1

Северна Македония е разтърсена от убийството на 14-годишно момиче. Тялото му е открито с вързани ръце и крака в чувал в околностите на Скопие.

Ваня Гьорчевска е била похитена преди 7 дни. Според разследващите нападението е поръчано от бащата, който е дал информация на похитителите, когато момичето е излязло от вкъщи, за да иде на училище. Той е бил задържан.

Целта на отвличането е била изнудване за пари от майката, която е разведена със съпруга си. Според разследващите похитителите са изпаднали в паника, че са следени и са решили да убият момичето. 14-годишното дете е убито с пистолет и заровено.

Убиецът е напуснал Северна Македония с кола с адвоката си, като първо са влезли в Сърбия, а след това в България.

В околностите на град Велес е намерен още един труп – на 74-годишния Панче Жежовски. Той също е бил обявен за издирване. Според информация от разследващи, цитирана от „Вечер“, той е бил отвлечен и му е отнет автомобил, с който е извършено отвличането на Ваня.

Очевидно става дума за организирана престъпна група, занимаваща се с отвличания. Трима души – Велибор Манев, Влатко Кешишев и Боре Видевски, са признали пред полицията целия план за отвличането на Гьорчевска и Жежовски. По думите на шефа на прокуратурата в Скопие гаврил Бубевски, до убийството на момичето се стигнало, когато „нещата излезли извън контрол“. На тях ще им бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Източник: Блиц



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ